„БАЛКАНТЕЛ“ ООД с дарение към „Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания”

Сдружение „Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания” създаде инициатива за благотворително изработване на мартеници по повод днешния празник – „Баба Марта“, в която „Балкантел“ ООД се включи на драго сърце.

Благотворителното изработване на мартеници има за цел да осигури подкрепа на поне пет деца, които по една или друга причина се нуждаят от средства за обучение, храна, лечение, терапия и други в рамките на шест месеца. Също така да се осигурят средства за закупуване на материали за провеждане на арт занимания с децата / поне пет деца /, които използват и ще използват този вид социална подкрепа в рамките на шест месеца.

Сдружението е създадено през 2010 година от родители на деца с бъбречни и урологични увреждания. Вече десет години то подкрепя децата в отделението по Детска Урология към УМБАЛСМ „Н. Пирогов”, клиника по Детска Нефрология към СБАЛДБ „проф. Ив. Митев” и клиника по Детска Кардиология към НКБ с различни видове инициативи като: „Играй и твори – с нас”, „Първи юни – да дарим усмивки на децата” и „Приказна Коледа”, чиято основна цел е да създадат условия на малките пациенти да преодоляват по – лесно стреса и болката.

Previous slide
Next slide

Асоциацията организира и инициативи в подкрепа на болничните заведения за закупуване на апаратура и оборудване.

Дружеството провежда също застъпнически кампании, в резултат на които са направени промени в Наредба 3 за профилактичните прегледи и диспансеризация,

 както и в Наредба за прием на децата в детските градини в град София и в Наредба за проектирането и поддържането на сгради за учебни цели.

„Балкантел“ ООД ще върже мартенички с кауза на своите служители.

 Направете го и вие! Предайте доброто нататък!
 Честит празник!