Радарни решения за въздушно наблюдение и подход (кацане)

В крак с авиационните технологии предлагаме най-съвременни радарни решения, които осигуряват сигурно и ефективно управление на въздушното движение. Обширното ни портфолио включва радарни системи за въздушно наблюдение и за прецизен подход (кацане по команди от земята), съобразени с нуждите на гражданското и военното управление на въздушното движение.

Радарни решения за въздушно наблюдение

Нашите радарни решения за въздушно наблюдение са в основата на съвременната безопасност и ефективност на въздушното пространство. Чрез интегриране на най-съвременни технологии с надеждни системи ние предлагаме високотехнологични възможности за откриване и проследяване.

Радар за първично наблюдение (PSR)

Нашите радари за първично наблюдение (PSR) са проектирани така, че да осигуряват графики и трасета на въздушни цели с висока разделителна способност, като осигуряват на ръководителите на полети най-точните и навременни данни.

Характеристиките на нашите PSR решения включват:

 • Усъвършенствана обработка на сигнала за оптимално откриване на цели в затрупана среда.
 • Висока честота на актуализация и отлични характеристики на обхвата за осигуряване на навременна идентификация на бързо движещи се и малки самолети и летателни апарати.
 • Повишена надеждност и ремонтопригодност, намаляване на времето за ремонт и оперативните разходи.
 • Безпроблемна интеграция със съществуващите системи за управление на въздушното движение.

Вторичен радар за наблюдение (SSR)

В допълнение към нашите PSR, системите ни за вторично наблюдение (SSR) осигуряват допълнително ниво на наблюдение чрез запитване на транспондерите на въздухоплавателните средства. Това взаимодействие дава възможност за получаване на по-подробна информация за въздухоплавателното средство, като например идентификационен код и височина, което води до по-добро управление на въздушното пространство.

Нашите SSR решения включват:

 • Технология Mode S, която позволява селективно запитване на въздухоплавателни средства за намаляване на претоварването на сигнала.
 • Моноимпулсна технология за прецизно позициониране на самолета.
 • Усъвършенствани функции за сигурност, които предпазват от неоторизиран достъп и киберзаплахи.
 • Възможност за режим 5 като опция.

Радар за прецизен подход – кацане по команди от земята (PAR)

Прецизността е от първостепенно значение, когато става въпрос за заход за кацане на самолет, особено при трудни метеорологични условия. Решенията на радара за прецизен подход (PAR) са предназначени да насочват пилотите към безопасно кацане с прецизна точност.

Основните предимства на нашите системи PAR включват:

 • Изключителна разделителна способност и точност на обхвата за надеждно насочване по трасето на подхода.
 • Здрава конструкция, способна да работи в тежки метеорологични условия и среда.
 • Съвместимост с различни системи на въздухоплавателни средства за разнообразни възможности за разгръщане.
 • Удобни за потребителя интерфейси за ръководителите на полети, осигуряващи лесна употреба и ефективност при работа.

Съобразено с вашите нужди

В Балкантел разбираме, че всяко летище и контролен център имат уникални изисквания. Ето защо предлагаме персонализирани решения, които да отговарят на вашите специфични оперативни нужди. Нашият екип от експерти си сътрудничи с вас, за да интегрира безпроблемно нашите радарни системи в съществуващата ви инфраструктура, като гарантира плавен преход и непрекъсната работа.