Авиационни навигационни средства

Предлагаме цялостно портфолио от различни навигационни средства по стандартите на NATO и ICAO, включително:

Система за инструментално кацане (ILS)

Система ILS спомага за прецизния подход, като насочва самолетите към пистата с помощта на комбинация от радиосигнали, за да се осигури безопасно кацане, особено в условия на лоша видимост.

Всенасочен Радиомаяк (VOR)

Системата VOR е вид радионавигационна система с малък обсег на действие за въздухоплавателни средства, която им позволява да определят местоположението си и да поддържат курса си чрез приемане на радиосигнали, предавани от мрежа от стационарни наземни радиофарове.

Тактическа система за въздушна навигация (TACAN)

TACAN предоставя навигационна информация на военните самолети. Тя съчетава характеристиките на системата VOR с оборудване за измерване на разстояния (DME), което позволява измерване както на азимут, така и на разстояние.

Оборудване за измерване на разстояния (DME)

DME е съществена част от навигацията, която изчислява разстоянието между въздухоплавателното средство и наземната станция. Той използва импулсни сигнали за измерване на разстоянието под наклон, което подобрява цялостната точност на навигацията.

Маркерен Радиомаяк (MB)

Системите MB се използват като част от ILS, за да осигурят на пилотите средства за определяне на позицията им спрямо пистата и за определяне на точките за вземане на решение по време на подхода за кацане.

Приводна Летищна Радиостанция (NDB)

NDB е наземен радиопредавател, който излъчва радиоенергия във всички посоки. Той дава на въздухоплавателното средство посоката към радиофара и се използва най-вече в комбинация с оборудването за автоматично търсене на посоката ADF на въздухоплавателното средство.

Летищна осветителна система (ALS)

ALS обхваща различните осветителни съоръжения и системи на летището, които включват осветлението на пистите и пътеките за рулиране, светлинните системи за заход за кацане и други визуални средства, които са от решаващо значение за излитането, кацането и рулирането, особено в периоди на слаба видимост.

В Балкантел разбираме важната роля, която тези системи играят за безопасността на въздухоплаването. Нашите решения са създадени с помощта на най-новите технологии, за да гарантират надеждна работа и спазване на международните стандарти.