Previous slide
Next slide

Балкантел в качеството си на партньор на американската компания Southern Avionics Company, завърши проект за доставка, инсталация и настройки на 6 броя NDB системи по спечелен международен търг обявен от ДП РВД.

NDB (non-directional radio beacon) се превежда като ненасочен радио маяк. Това е радиопредавател на известно място и се използва като авиационно навигационно средство. NDB се използват от навигацията на самолетите, за да помогнат да се определи посоката и географското им местоположение на повърхността на Земята.

Проектът бе „до под ключ“ и включваше демонтиране на съществуващо, вече морално остаряло оборудване и замяната му с нови модерни 125-ватови предаватели SE 125, антенни съгласуващи устройства PC1000C и устройства за дистанционно управление RCU SE.
Балкантел и SAC работиха изключително отговорно като обърнаха внимание на всеки детайл, за да осъществят доставките, инсталацията, летателните проверки и тестовете за приемане и въвеждане в експлоатация.

Приводните станции (NDB) от серията SE използват най-съвременна технология, включително мощни микроконтролери (Renesas)

и директни цифрови синтезатори на аналогови устройства за осигуряване на точни сигнали за маяци в нива на мощност, вариращи от 10 вата до 125 вата.
Предавателите SE125 идват с вграден софтуер WebWatch. WebWatch позволява на потребителя да наблюдава и настойва предавателя от лаптоп. Вграден DHCP сървър предоставя автоматично IP адрес или потребителят може да въведе ръчно IP адрес за достъп до WebWatch чрез всяка интернет връзка. Опитните професионалисти на Балкантел ООД създадоха специално разработен софтуер с интерфейс чрез който достъпът и контролът на предавателите е още по-улеснен и функционален.

Антенно съгласуващото устройство (ATU) служи за съгласуване на антената с предавателя при всякакви променящи се метрологични условия. ATU се използва във всички NDB и DGPS системи.

Балкантел благодари на SAC  и ДП РВД за екипната работа и смело гледа напред за още бъдещи съвместни проекти.

Чрез този проект, Балкантел отново се доказва като високо технологична компания, която успешно си сътрудничи, както с българските си партньори от ДП РВД, така и с международно признати компании.