Кръгла маса на тема „Прилагане на достъпни технологии и продукти с голям асиметричен ефект в съвременните конфликти.“

Балкантел ООД, представлявана от Христо Дурчев и Никола Дурчев, взе ключово участие в организираната от Президента Румен Радев кръгла маса на тема: „Прилагане на достъпни технологии и продукти с голям асиметричен ефект в съвременните конфликти“. На нея присъстваха и Заместник-министърът на отбраната, Началникът на отбраната и Командирите на всичките видове Въоръжени Сили.

На събитието се представиха само 11 фирми от цяла България като Балкантел ООД бе една от тях – като водещ производител и интегратор в отбранителната индустрия.

Фокусът на събитието беше насочен към повишаването на отбранителните способности на Българската армия като ключов фактор за националната сигурност и изключителната важност на комуникационните, информационни и навигационни системи, както и тези за киберотбрана и БЛА (Безпилотни Летателни Апарати).

Темите, които ние презентирахме, бяха с основен фокус върху:

  • Полеви летища – мобилна кула (КДП) вкл. VCCS, мобилни радари, тактически навигационни средства (вкл. мобилно NDB/MB);
  • Тактически C4ISR системи – вкл. мобилен VCCS и системи за наблюдение NMS/MMI
  • БЛА и анти-дрон системи
  • Кибер отбрана
 

Включихме се и с важни теми, и изявления по време на финалната дискусия между отбранителната индустрия, Президента и представителите на Министерство на отбраната и Въоръжените сили.

 

Източник: https://dnes.dir.bg/politika/radev-i-prosta-bomba-mozhe-da-stane-strashen-boepripas-ako-bade-modernizirana